Icoon FrontForce

Hulpverleningszone Zone DG van start met FrontForce Emergency

oplossingen
sectoren

24 juni 2019 is een mijlpaal voor hulpverleningszone Zone DG. Alle brandweerposten van de zone zijn sinds maandag live met FrontForce Emergency. Op 18 maart 2019 werden Eupen, Kelmis en Lontzen voor het eerst uitgerust met een zonaal dispatchingsysteem. De andere kazernes volgden snel daarna.

Zone DG, de enige Duitstalige hulpverleningszone in België, bestaat uit 7 posten die vandaag 9 gemeenten bestrijken. FrontForce Emergency bewijst dat zelfs een zone met 350 personeelsleden baat kan hebben bij een betrouwbaar dispatching- & alarmeringssysteem. Zone DG handelt vandaag met 7 kazernes 1.255 interventies per jaar af (bron: FOD 2015). Het bedient daarmee 76.000 inwoners over een oppervlakte van maar liefst 854 km². Dit geografisch uitgestrekt gebied zorgt voor flink wat uitdagingen.

Hilfeleistungszone DG

Voldoende mensen beschikbaar hebben en dit duidelijk in kaart brengen, is voor ons prioritair in het hulpverleningsverhaal. Door gebruik te maken van scenario’s zijn we in staat om wanneer de beschikbaarheid onder het gewenste niveau daalt de vrijwilligers een SMS te sturen.

Kpt. Francis Cloth, Direktion Organisation

Met hulpverleningszone Zone DG als piloot is FrontForce Emergency voortaan ook beschikbaar in het Duits en het Frans. De zone maakt gebruik van versie 3.8 van FrontForce Emergency. In en rond Eupen kunnen ze hierdoor profiteren van enkele nieuwe mogelijkheden van ons product: o.a. detacheren via de mobiele app, fysieke voertuigen met verschillende bemanningstypes en een uitgebreide compatibiliteit met Firefox.