Icoon FrontForce
1 augustus 2018

Artificiële Intelligentie en andere Cloud Services toegepast op IoT in een realtime omgeving.

De voorbije jaren is er enorme vooruitgang geboekt in allerlei Cloud Services die zeer nuttig kunnen zijn in de real time wereld. Voorbeelden die tot de verbeelding spreken vinden we terug in het herkennen van objecten d.m.v. camerabeeld-analyse en het toepassen van machine learning op sensor data, om zo problemen vroegtijdig te detecteren.

Wanneer we dit op een betrouwbare manier willen toepassen, is het gebruik van deze services in de cloud een hele uitdaging. Vaak gaat het over een grote hoeveelheid data die bewerkt moet worden, en dit in een tijdspanne van milliseconden. Bij gevaarlijke situatie, zoals iemand die onder een kraan of op een spoorweg loopt, is het noodzakelijk dat er onmiddellijk actie genomen wordt. Microsoft heeft verschillende architecturen die het mogelijk maken om deze Cloud Services toe te passen in een real time omgeving.

Azure Stack maakt het mogelijk om de Azure Cloud Services, zoals IOT, Hub, Vision Services & Machine Learning te draaien op een server infrastructuur ter plaatse. Dit is een ideale oplossing wanneer de beschikbaarheid van het internet niet gegarandeerd kan worden, bvb op een schip. Azure Stack laat toe om je eigen datacenter te voorzien die de meeste Azure oplossingen kan draaien, onafhankelijk van de beschikbaarheid van het internet.

Nog meer toepasbaar in real time is echter Azure IoT Edge. Azure IoT Edge is een managed service, die zich dichtbij de sensoren en devices afspeelt. Het laat de klant toe om lokaal (in het veld) een specifieke logica toe te passen, gebruik makend van de beschikbare Cloud Services. De Azure IoT Edge is open source en kan zowel op Windows als Linux kan draaien. Daarnaast is het hardware  onafhankelijk, wat wil zeggen dat zowel RaspberryPI als industriële PC’s kunnen ingezet worden.

Deze nieuwe ontwikkelingen brengen de kracht van de Cloud Services naar de real time wereld en betekenen een belangrijke doorbraak.

Op Microsoft Inspire, het partner event van Microsoft, met als thema “Intelligent Cloud & Intelligent Edge”  werd duidelijk dat ook zij inzetten op de samenwerking tussen IT & OT, een domein waar FrontForce al decennia lang actief is.

Wil je weten hoe dit iets kan betekenen voor jou?  Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer informatie.  We helpen je graag verder op een enthousiaste en professionele manier.